MindtoGrow Coaching en Consultancy in identiteit en leiderschap.
reviews mindtto grow
recensies
linkdinfacebookinstagramBlogger
+32 (0) 498 70 45 11
sabine@mindtogrow.be

     
“ Stress is caused by being ‘here' but wanting to be ‘there' "
 
Eckart Tolle
 

 

Uitleg over persoonlijke coaching bij stressmanagement Stressmanagement

Er zijn drie belangrijke elementen die instaan voor ons gevoel van geluk. Ze zijn in beeld gebracht door de geluksdriehoek van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven.

 

  • Jezelf kunnen zijn  
    Gaat erom dat je jezelf kunt aanvaarden en een positieve houding kunt aannemen over jezelf, ook in relaties met anderen. Je kent jezelf (wie ben ik? waar ben ik trots op?). Vanuit die aanvaarding kun je gemakkelijker een richting kiezen in het leven (wat wil ik? wat is mijn doel? wat maakt mijn leven waardevol?). Je kunt min of meer je eigen weg volgen, zonder dat je je laat leiden door sociale druk. Je hebt controle over je gedachten en gedrag. Dat laat je toe om open te staan voor nieuwe ervaringen.

 

  • Goed omringd zijn
    Verwijst naar het gevoel dat je warme en vertrouwelijke relaties hebt met de mensen om je heen. Je voelt je oprecht betrokken bij die mensen. Je weet dat je op hen kunt rekenen wanneer nodig en dat jij hen ook steunt als zij jou nodig hebben. 

 

  • Je goed voelen
    VGaat over je ‘emotioneel' goed in je vel voelen. Dat betekent in de eerste plaats dat je positieve gevoelens kunt ervaren: plezier beleven, interesse hebben in het leven, energie hebben om dingen aan te pakken. Maar het gaat ook over een veel ruimer gevoel van levenstevredenheid: je ervaart innerlijke rust, je hebt het gevoel dat je wensen en behoeften grotendeels vervuld worden. Ook minder positieve gevoelens hebben een plek in deze bouwblok: ze kunnen en mogen er zijn. 

 

Oranje bol

Onder de driehoek staat een oranje bol. Die kan je uit balans brengen. Dat is niet erg: je moet en kunt je niet altijd gelukkig voelen. Soms is de bol groter, soms is hij klein. Weet dat de bol er is en stoor je er niet aan. Er is altijd wel iets dat je uit balans brengt. En dat is oké.

MAAR als jij voelt dat je balans te lang, te sterk of steeds terugkerend uit evenwicht is, dan zou het kunnen dat je onder te hoge stress staat.

Te hoge stress geeft allerlei symptomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Vaak gaat deze hoge stress gepaard met een te hoge druk. Druk die je jezelf oplegt of laat opleggen.

In dit coachingtraject ga ik samen met jou op zoek waar die druk vandaan komt en leggen we ons toe op dat deel waar je regie of leiderschap voor kan opnemen. Met andere woorden: wat heb je zelf in handen om anders te doen of om ander te kijken zodat je gevoel van druk of stress kan ontspannen? Inzicht in jouw identiteit en hoe jij omgaat met hetgeen waar je zelf verantwoordelijk voor bent (leiderschap) zijn ons kompas om in dit traject de doelen te bereiken die jij jezelf stelt.
 
Gelukssdriehoek

 

“In today's rush we all think too much, seek too much, want too much and forget about the joy of just Being.” – Eckhart Tolle

 
 
aandacht geeft richting
 
 
linkdinfacebookinstagramBlogger