MindtoGrow Coaching en Consultancy in identiteit en leiderschap.
reviews mindtto grow
recensies
linkdinfacebookinstagramBlogger
+32 (0) 498 70 45 11
sabine@mindtogrow.be

     
" Het is niet de sterkste van een soort die overleven, noch de meest intelligente,
maar degene die het meest reageert op verandering.
"
 
Charles Darwin
 

 

Introductie voor coaching bij een Outplacement project Outplacement
MindtoGrow is Certo gecertificeerd

Als Certo gecertificeerde coach heb ik een samenwerking met de organisaties Sterk Op Je Werk en Eclips Consult. Samen gaan wij voor een kwaliteitsvol gecertificeerd outplacementtraject op maat!

Wat is outplacement?

Soms dienen bedrijven om verschillende redenen afscheid te nemen van een of meerdere werknemers. Zeker in tijden van crisis en economische recessie vallen er overal ontslagen en zijn vele bedrijven genoodzaakt de boeken neer te leggen. Dit zorgt ervoor dat mensen plots moeten vertrekken en zonder werk komen te zitten, vaak na jarenlange, trouwe dienst… In bepaalde gevallen ben je als werkgever bij wet verplicht een outplacementaanbod te doen. Dit outplacement heeft als doel de ontslagen medewerker op zo kort mogelijke termijn aan een passende nieuwe job in loondienst of als zelfstandige te helpen.

Misschien heb jij net te horen gekregen dat je je job gaat verliezen. Of wist je het al wel langer, maar dan is er die bevestiging. Dit is vaak een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is heel normaal dat je jezelf vragen gaat stellen. Wat nu? Wat moet er gebeuren met mij? Hoe ga ik met al die emoties om? Hoe moet ik dit vertellen aan mijn familie? Hoe moet het verder met mijn loopbaan? Hoe red ik het financieel? Maar ook: Hoe zit dat nu praktisch? Welke formaliteiten moet ik in orde brengen? Waar vind ik opnieuw werk? Hoe solliciteer ik als 45-plusser? Enzovoort.

De bedoeling van outplacement is veelzijdig. Allereerst wordt er stilgestaan bij het ontslag. Dit brengt vaak een soort rouwproces met zich mee. Na deze klap komen de vragen. Wat er allemaal moet gebeuren en bijvoorbeeld hoe de zoektocht naar een nieuwe job moet verlopen. Vooral het solliciteren is een belangrijk aspect waar mensen soms moeite mee hebben. Het neemt erg veel tijd in beslag en vergt veel energie. Sommigen hebben weinig of geen ervaring met het schrijven van een CV of het voorbereiden van interviews, zeker wanneer men jaren bij dezelfde werkgever heeft gewerkt. Het helpt als je jezelf bewust bent van wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Het kan nooit kwaad om daar eens echt bij stil te staan. In een traject outplacement doen we dat.

Aanbod voor de werkgever.

Je ontslagen medewerker snel weer aan het werk krijgen in een nieuwe job, in loondienst of als zelfstandige: daar draait outplacement om. Er wordt steeds een pakket op maat gemaakt, de meeste begeleidingen gebeuren dan ook individueel. Volgende onderdelen vormen de basis van een leidraad die we steeds up-to-date houden:

  • psychologische begeleiding
  • het opmaken van een persoonlijke balans
  • administratieve steun
  • hulp bij het vinden van jobs
  • begeleiding tijdens de integratie in de nieuwe job

Wij werken kleinschalig en op maat. Vraag gerust naar een offerte en vind alle uitleg bij deze partners van MindtoGrow :

een partner van MindtoGroween partner van MindtoGrow

 
aandacht geeft richting
 
 
linkdinfacebookinstagramBlogger